Първата електрическа Skoda вдига летвата пред VW

  • Skoda тества електрическия Citigo с 10 прототипа, пуснати да щъкат из Чехия Skoda тества електрическия Citigo с 10 прототипа, пуснати да щъкат из Чехия
  • Серийната версия влиза в продажба тази есен Серийната версия влиза в продажба тази есен
  • Плановете на марката за електрически модели са доста сериозни, както става ясно от Vision E Плановете на марката за електрически модели са доста сериозни, както става ясно от Vision E

10 Apr 2019

Skoda отдавна обяви плановете си за електрификация на гамата. Това ще включва появата на плъгин хибриди и изцяло електрически модели. Тази есен едновременно ще се появят два такива модела - изцяло електрическия Citigo и плъгин хибриден вариант (с кабел за зареждане) на Superb.

Електрическият Citigo ще дойде с изцяло нова батерия с 37,4 кВтч - двойно на предлаганото от близнака VW e-up в момента - 18,7 кВтч. Благодарение на новите 50-амперчасови клетки най-малката Skoda ще минава около 270 км с едно зареждане спрямо 130 км при актуалния VW e-up. Вероятно по същото време въпросните нови батерии ще започнат да се монтират и в малкия VW, познат в България като най-масовия модел за споделено пътуване.

Продажбата на електрическия Citigo ще започнат в края на годината, като преди това Skoda ще развие мрежа от зарядни станции във всички свои представителства.

 

Първородната Godzilla!