Американска компания използва батерии от Tesla, за да превръща класически VW Beetle в електрички

  • Галерия с 10 снимки на електрически произведения на Zelectric Галерия с 10 снимки на електрически произведения на Zelectric

11 Apr 2019

Обичате ретро коли и смятате, че имат много повече чар от съвременните си наследници? В същото време идеята за електрическо задвижване не ви е чужда и поглъщате всяка новина за Tesla с усмивка на лицето? Вече има решение за вашата шизофренна връзка с колите, не се притеснявайте… И тя е много проста, стига портфейлът ви да е достатъчно дебел.

Zelectric е малка американска фирма, която изпълнява мечтата на десетки автомобилни ентусиасти - поставя електрическо задвижване на автомобилни класики. В портфолиото на Zelectric попадат VW Beetle от 50-те и 60-те, ранни VW Microbus, Karmann Ghia от 60-те, грозничкият VW 181 и дори ранни 911-ки.

За повечето от превъплъщенията компанията използва батерии от Tesla и електромотор с около 100 к.с., което в случая на Beetle е близо три пъти по-висока мощност, отколкото колата е имала стандартно. Пробегът е около 160 км, защото изброените коли са доста по-малки от Tesla и очевидно непригодени за побиране на много батерии.

Интересен момент е, че Zelectric запазва скоростната кутия и съединителя. Това значи, че в краката на шофьора има три педала, но левият в повечето случаи е излишен. Благодарение на огромния въртящ момент на електромотора Beetle няма проблем да потегля на трета и да развие близо 160 км/ч на която и да е предавка. Не сме сигурни доколко това е окей за кутията, но изглежда забавно, поне отстрани...

Повече ще откриете в галерията над текста и във видеата под него.

 

 

 

Много практичен и интересен!