След десетилетия чакане: Chevy Corvette C8 с двигател в средата дебютира на 18 юли. Да се плашат ли Ferrari и компания?

  • Галерия снимки с прототипи на Corvette C8 Галерия снимки с прототипи на Corvette C8

12 Apr 2019

Ако следите поне малка част от информационния поток в автомобилната индустрия, няма как да сте подминали слуховете на тема следващото поколение Chevrolet Corvette. Сега, след буквално години на спекулации, най-накрая имаме официалната дума на производителя – спортният автомобил ще се появи през юли месец. По-точно – на 18 юли, малко повече от три месеца от сега.

Голямата новина около Corvette C8 несъмнено е преминаването към цялостно нова концепция. За първи път в историята на легендата, двигателят ще бъде поставен между двете оси – по подобие на европейските суперколи, които американците толкова много харесват и уважават.

„Fasten your seatbelts, world. The next generation Corvette is about to be unleashed. And there’s only one way to keep up with it.” Това казва в официалния си анонс Chevrolet – с две думи, стягайте се, очаква ни адска машина.

Снимките, които виждате в галерията по-горе, показват прототип на Corvette C8. Няма как да пропуснем факта, че поставянето на двигателя между двете оси е отворило нови възможности пред дизайнерите на компанията. Колата изглежда подобаващо агресивна и излъчва онзи тип устременост, която познаваме от моделите на Ferrari, Lamborghini и McLaren. Впрочем, на някои от снимките прототипът на суперколата е в компанията на Мари Бара, CEO на General Motors - явно вълнението в голямо повсеместно.

Макар и да имаме официална информация за датата на лансиране, засега не знаем какво точно ще се крие под капака. Говори се за базов вариант с 6.2-литров атмосферен „осмак“ – и това звучи доста логично, но чуваме информация и за върхов модел с до 1000 к.с. Всичко ще стане ясно в средата на юли, а дотогава ще стискаме палци слуховете да се окажат верни.

Първородната Godzilla!