Шестият VW ID се казва Roomzz и е наистина голям

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

15 Apr 2019

Volkswagen гледа много сериозно на бъдещите си електрически модели. Те са обединени в подмарката ID и от днес имат шести свой представител. Запознайте се с Roomzz - 7-местен електрически кросоувър с дължина 4,92 м и шантави врати като намигване към Tesla Model X. Според компанията Roomzz ще предлага повече пространство от Touareg, благодарение на спестеното от двигателя пространство.

Вместо него на предния и задния мост работи по един електромотор с обща мощност за системата от 306 к.с. Голяма 82-киловатчасова батерия осигурява пробег от 450 км, като на бързи зарядни станции ще може да гълта до 150 кВт, което означава 80% зареждане за едва 30 минути.

Гигантът ускорява до 100 км/ч за 6,6 секунди, но е електронно ограничен на 180 км/ч, което изглежда ще бъде новото “250 км/ч” за повечето производители в ерата на полуавтономните автомобили.

Когато Roomzz влезе в серийно производство около 2023 г. плъзгащите се врати по всяка вероятност ще отпаднат. Ниво 4 на автономност обаче ще бъде запазено, което означава възможност колата да се управлява сама в повечето ситуации. Ултра футуристичното арматурно табло също едва ли ще изглежда така - с гигантски сензорни екрани навсякъде пред вас. Седалките са облечени в тапицерии от възобновяеми материали, същото важи за дървените апликации по вратите, които произхождат от гора с еднорози, която никога няма да умре, защото я отглеждат добри духчета.

 

Първородната Godzilla!