Новият Volkswagen T-Cross – динамичен спътник навсякъде в живота

  • Новият Volkswagen T-Cross –  динамичен спътник навсякъде в живота

17 апр 2019

Новият T-Cross е функционално, практично и гъвкаво допълнение към семейството от SUV модели на Volkswagen. Неговият независим дизайн, свободата за трансформация на вътрешното пространство и богатата гама оборудване го правят привлекателна възможност за избор в класа на малките автомобили. При пазарната премиера на модела клиентите ще могат да избeрат между бензиновия двигател с турбокомпресор и работен обем от 1,0 литра, с максимална мощност 85 кВт / 115 к.с. или дизелов агрегат 1.6 TDI, 95 к.с., които гарантира отлична динамика и висока икономичност.

Новият T-Cross

T-Cross е свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата на бранда Volkswagen. С дължината си от 4,11 метра градският crossover модел превъзхожда Polo с 54 мм на дължина, а височината на каросерията му е със 138 мм по-голяма и достига 1,58 метра. Моделът демонстрира множество нови стандарти в своя клас, като дори базовата версия на практика не оставя неизпълними желания по отношение на практичността, безопасността и комуникационната свързаност. В допълнение към това, моделът се отличава с гама от разнообразни комбинации по отношение на дизайна и осигурява много богати възможности за по-нататъшно индивидуално оформление.

Динамичен и икономичен трицилиндров двигател
Най-малкият представител на SUV гамата на Volkswagen се задвижва от трицилиндров бензинов двигател с работен обем 1.0 литра,  с максимална мощност 85 кВт / 115 к.с. и start-stop система.

Бензиновият двигател се приближава до съвършенството благодарение на 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с два съединителя. Последната предлага серийно два режима на шофиране - „Normal“ и „Sport“. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а максималната скорост достига 193 км/ч. Този трицилиндров двигател консумира едва 4,9 литра бензин 95Н на 100 километра.

Дизеловият двигател на модела - 1.6 TDI, има максимална мощност 70 кВт/ 95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG) и start-stop система.

Последно поколение системи за асистенция на водача

Новият модел предлага съвременни системи за асистенция, способни да гарантират комфортно и безопасно шофиране по всяко време. Най-малкият SUV на Volkwagen е оборудван с пълна гама мерки за безопасност, които доскоро бяха запазен периметър само на по-големите автомобили от горните класове и това го прави един от най-безопасните SUV модели в неговия клас. В допълнение към отличните конструктивни мерки за пасивна безопасност на каросерията при сблъсък и образцовата защита на пътниците, новият модел разполага и с изключително богата гама от електронни системи за асистенция на водача, създадени за намаляване на риска от сблъсък още при възникване на предпоставките за него, както и за допълнително повишаване на комфорта при шофиране. Те включват система за наблюдение на зоната пред атомобила Front Assist с функции за разпознаване на пешеходци Pedestrian Monitoring и аварийно спиране в условия на градско движение City Emergency Brake, система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение Lane Assist, асистент при потегляне на наклон Hill Start Assist, проактивна система за защита на пътниците и система  за асистенция и предупреждение за опасност в „сляпата” зона от полезрението на водача при промяна на лентата на движение Blind Spot Detection с вграден асистент за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist. Всичко това е включено в стандартното оборудване, а системата за предупреждение на водача Driver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подпомагане на паркирането Park Assist се предлагат като опции.

Интуитивна свързаност

T-Cross осигурява на взискателните клиенти най-високо равнище на свързаност с глобалната мрежа и околния свят. Управлението и персонализирането на функциите на борда е извънредно лесно и интуитивно. Оптимална връзка и достатъчно енергия за смартфоните в автомобила осигуряват до четири USB порта и системата за безжично индуктивно зареждане.

Приложението Volkswagen Connect изпълнява ролята на личен асистент в автомобила и улеснява много живота в компанията на T-Cross. То осигурява връзката на водача с автомобила и при поискване го информира за състоянието на превозното средство, извършените пътувания и стила на шофиране. За да се възползва от изключителните предимства на тази система, водачът се нуждае само от три неща - смартфон, приложението Volkswagen Connect (което може да се изтегли безплатно от App Store или Google Play) и T-Cross, който се доставя със стандартно инсталиран Volkswagen Connect DataPlug. Приложението и DataPlug са свързани безжично чрез Вluetooth. Разбира се, цялата връзка се кодира (End-to-end encryption) от съображения за сигурност на данните, осигурявайки защита както на техниката, така и личните данни на потребителите. Volkswagen Connect предлага изобилие от интелигентни средства за достъп до важна информация, наременна помощ или просто развлечения по време на път.

Забележителен, независим външен дизайн

Стилистиката на новия T-Cross е израз на независимост, съчетана с фамилна принадлежност. Външният вид се определя от внушителните форми на предния капак, широката радиаторна решетка с вградени в нея предни светлини и характерните хоризонтални линии в страничния силует. Мускулестите „рамене” на каросерията подчертават мощното излъчване, а новата светлоотразителна лента, преминаваща хоризонтално през цялата задна част в черна рамка увеличава визуално широчината на новия модел. T-Cross осигурява лесен достъп до купето със своите четири големи врати – едно от основните предимства на модулната платформа за напречно разположени двигатели МEB, която позволява задвижващия преден мост да бъде разположено много по-напред в каросерията на автомобила. Дългото 2,55 метра междуосно разстояние е в основата на просторния интериор с много свободно пространство за до петима пътници, а капацитетът на багажното отделение е между 385 и 455 литра.

Благодарение на сгъваемата задна седалка, T-Cross може да се трансформира в малък ван с равен под на багажника и до 1 281 литра товарен обем.

Практичен и гъвкав интериор

Благодарение на високата позиция на седалките, водачът може да разчита на отлична видимост, а пътниците се радват на превъзходна гледка. Човекът зад волана и неговият спътник отпред са настанени на 597 милиметра над пътя, а седалката за пътниците отзад е на височина 652 милиметра. Като цяло просторният интериор създава у пътниците усещането, че пътуват в по-голям автомобил. Освен това вътрешното пространство дава възможност за трансформация и адаптация към различни изисквания и приложения, а процесът е изключително гъвкав, бърз и лесен. Изключителната гъвкавост се гради върху елементи като задната седалка, която може да се измества надлъжно в диапазон от 14 сантиметра и по този начин може да спомогне за увеличаване на пространството за краката на пътниците на втория ред места или на обема на багажното пространство в зависимост от конкретната нужда. Допълнителна гъвкавост предлага и облегалката на задната седалка, която може да бъде разделена в отношение 60:40 и напълно или частично сгъната за увеличаване на товарния капацитет. И не на последно място по важност - T-Cross може да се поръча и със сгъваема  облегалка на предната пътническа седалка, която в комбинация с асиметрично разделената задна седалка осигурява достатъчно място за  транспортиране дори на много дълги предмети.

Допълнителни пакети оборудване

Оборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано с помощта на няколко привлекателни специални пакети. Базовият вариант на модела се предлага стандартно с бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалка с възможност за трансформации, регулируема по височина седалка на водача, ограничител на скоростта и система за защита на пешеходци. Следващото ниво на оборудване е Life. В допълнение към основните характеристики, то включва мултифункционален волан, сензори за паркиране Park Distance Control отпред и отзад, климатична инсталация, регулируема по височина седалка на пътника отпред с практично чекмедже под седалката и 16-цолови алуминиеви джанти. На трето ниво е Style, чието оборудване включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предни седалки Sport/Comfort, индиректно вътрешно осветление, автоматична климатична инсталация Climatronic и 17-цолови алуминиеви джанти. Освен всичко това Volkswagen предлага и допълнителни дизайнерски пакети при нива на оборудване Life и Style, които включват изключителните текстилни материи Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoise на тапицериите на седалките. За тези две нива на оборудване се предлагат и екстериорни и интериорни пакети R-line.

Прес съобщение от Volkswagen България

 

Коментирай

Sending ...