Откраднаха 124 джанти с гуми от дилър на Chevrolet в САЩ. Плячката е на стойност 120 хил. долара

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

03 May 2019

Тъжна гледка: 31 чисто нови автомобила Chevrolet „на трупчета“. Tahoe, Silverado и няколко по-малки модела, на трупчета и един крик. Гледка, с която е осъмнал Мат Бауърс от Слидел, щата Луизиана, собственик на дилърство на Chevrolet. Така, че може да си спестим фразата „това го има само у нас“. Снимките свалихме от Фейсбук страницата на местната полиция Slidell Police Department, където има и подробно описание на случката.

За крадците. Определено не са аматьори. Успели са да разбият ключалките, да деактивират алармената система и дори да манипулират осветлението на паркинга, така че да работят в тъмнина. Злосторниците все пак са засечени от няколко камери, двама на брой, но не и в момента на кражбата. В дошлия по-късно камион може да е имало и още „помагачи“ освен шофьора.

За бързината. Камерите показват двамата заподозрени да влизат в паркинга в около 3 ч. посред нощ. Малко по-късно пристига и камион под наем (U-Haul, известна услуга в САЩ), който напуска местопрестъплението ок. 40 мин. по-късно. Това означава вдигане на 31 автомобила на крикове и дървени блокчета, развиване на около 620 болта и товарене на 124 джанти в камиона. За 40 минути. Което прави средно по под 20 сек. да джанта.

Резултатът. Кражба за около 120 000 долара. Собственикът на дилърството обещава награда от 25 000 долара за информация, която да доведе до задържане на престъпниците.

Източник: Slidell Police Department

Лукс от Китай!