Тази Toyota Tundra V8 от 2007 година е на 1.6 млн. километра. Още е с оригиналния мотор

  • Галерия снимки - така изглежда кола на един милион мили Галерия снимки - така изглежда кола на един милион мили

03 May 2019

Надеждността на автомобилите Toyota – и особено тази на пикапите на японската марка – е пословична. Ако досега сте имали каквито и да е съмнения по този въпрос, нека ви запознаем с Аарън Морвант, собственик на Toyota Tundra oт 2007 година, живеещ в Луизиана.

По професия Морвант е нещо като доставчик на специални стоки из цяла Америка. Работи на повикване като такова може да се случи във всеки един момент. Всъщност, дори по време на заснемането на видеото по-долу, той получава товар и изчезва на работа на мига.

Но специалното тук е не работата на Морвант, а неговият автомобил. За около 12 години той е навъртял 1,6 милиона километра (по-точно, един милион мили) и продължава да служи вярно на собственика си. Най-голямото постижение тук е, че 8-цилиндровият двигател на пикапа е в заводско състояние без особени ремонти.

Скоростната кутия на Tundra-та издържа „само“ 1, 27 милиона километра, когато Морвант разбира, че има леко приплъзване на трета предавка. Следва бърз ремонт, но собственикът казва, че най-вероятно всичко е щяло да се размине и само със смяна на маслото.

Да, ако погледнете отвън, а и в интериора – този пикап не е най-лъскавият и чист екземпляр. Но точно така изглеждат автомобилите, които са прекарали почти целия си живот на магистралата и са изминали подобно количество километри. Технически, казва Морвант, возилото е напълно изрядно.

Преди точно три години друг собственик на Tundra oт САЩ получи чисто нов пикап от Toyota, след като навъртя един милион мили със своята машина без особени проблеми.

Първородната Godzilla!