Tesla пуска бюджетен Model 3 с пробег 150 км. Има уловка!

  • Галерия с пет снимки на най-евтината Tesla Model 3. Която Галерия с пет снимки на най-евтината Tesla Model 3. Която

03 May 2019

Дори за маниаци на тема Tesla е доста трудно да следят кои модификации са в продажба и кои вече не са на пазара. Илон Мъск убива моделите си по-бързо, отколкото Джордж Мартин се справя с героите в “Игра на тронове”.

Въпреки това новият вариант на Model 3, който току-що се появи на пазара в Канада, привлече вниманието ни. Защото официално той има нищожен пробег от 150 км - толкова минава 10-годишен Nissan Leaf. И не, днес не е първи април.

Цената му е 44 999 долара и точно тя е разковничето за разрешаването на загадката. Защо? Защото в Канада електрическите коли с цена под 45 000 долара получават 5000 долара правителствена отстъпка. Значи, който си купи този Model 3, ще плати само 40 хил. долара, което е най-евтиният начин да карате Tesla днес.

Естествено, едва ли някой реално ще си го купи, защото дори със суперзарядните станции на Tesla 150 км са ужасно малко.

Врътката тук е друга. Според разпоредбите за субсидиите на електромобили в Канада е достатъчно една версия на колата да струва под 45 000 долара, за да може всяка модификация на същия модел да се възползва от отстъпката от 5000 долара. И по този начин струващият 53 700 долара Model 3 с пробег от 385 км също се класира за отстъпката. Не винете Tesla, винете системата!

 

Много практичен и интересен!