Lykan Hypersport официално е новата патрулка на Абу Даби

  • Галерия с три епични кадъра, в случай, че видеото не ви се е видяло достатъчно епично Галерия с три епични кадъра, в случай, че видеото не ви се е видяло достатъчно епично

04 May 2019

Когато колекционерите на суперколи си избират своя нов експонат, обикновено не им трябва много време и знаят точно какво искат. Е, полицията на Абу Даби явно влага повече време и усилия, когато решава каква нова суперкола да включи в гаражи си, защото тестовете на Lykan Hypersport са отнели цели четири години на въпросната служба - от 2015 до днес.

В крайна сметка арабската суперкола, нашумяла покрай “Бързи и яростни” с подозрителните си умения да прелита между небостъргачи, вече официално е част от патрулиращите сили на емирството.

А патрулката си я бива. Задвижвана е от 3,7-литров битурбо боксерен шестак, разработен от RUF, който осигурява 790 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 2,8 секунди. Максималната му скорост е 395 км/ч, поне докато аеродинамиката не е компрометирана от полицейските светлини на покрива.

Освен че е една от най-бързите патрулки, Hypersport е и една от най-редките - на планетата има общо едва седем автомобила от модела, един от които е този на снимките тук. Цената на всеки от тях е 3,4 млн. долара.

 

Първородната Godzilla!