Вижте папамобилите, с които папа Франциск пътува в България

  • Това е папамобилът по жълтите павета. Вижте и другите снимки в тази галерия! Това е папамобилът по жълтите павета. Вижте и другите снимки в тази галерия!
  • Задната част на платформата е силно модифицирана, за да се използва за качване и слизане Задната част на платформата е силно модифицирана, за да се използва за качване и слизане
  • Папа Франциск и неговия Isuzu D-Max в центъра на София Папа Франциск и неговия Isuzu D-Max в центъра на София
  • Гвардейците посрещнаха папата пред президентството. Бялата Kia Soul на заден план го докара Гвардейците посрещнаха папата пред президентството. Бялата Kia Soul на заден план го докара

06 May 2019

Освен, ако не сте живели в пещера през последните две седмици, няма как да сте пропуснали, че папата е в България. Ще ви спестим обичайните подробности около събитието, просто защото те ни заляха отвсякъде и нямате нужда от Dizzyriders.bg, за да се информирате какво, къде и как е казал Светият отец.

Ще се спрем обаче на автомобилната част от визитата му, която е колкото скромна, толкова и любопитна.

Противно на очакванията, папа Франциск не се вози на бронирана G-класа, Maybach или нещо екзотично италианско. За официалното си посрещане от президента папата пристигна с Kia Soul. Да, бяла Kia Soul, която изглеждаше почти нелепо до Land Cruiser-ите и BMW-тата на НСО. Не сме сигурни дори дали е бронирана, но вероятно това все пак е направено.

Самият папамобил, т.е. колата за среща на папата с множеството, също е неочакван избор - силно модифициран пикап Isuzu D-Max, оборудван с папски престол и стоянки, на които охранителите са прави и готови да защитят главата на римокатолическата църква. Следим с нетърпение изявите на папа Франциск и през втория му ден от посещението в България, за да разберем какво возило ще бъде избрано за пътя му от София до Раковски.

 

Много по-добра от предишната?