Kia пусна първи скици на изцяло нов SUV модел

  • Първите две скици на новия малък SUV на Kia Първите две скици на новия малък SUV на Kia

14 May 2019

КИА показа тийзър на изцяло нов кросоувър. Моделът, който ще дебютира в Корея през лятото на настоящата година, комбинира характеристиките на SUV и просторен интерион в компактна форма. 

С модернистичен градски екстериорен дизайн, вдъхновен от концептуалната разработка SP Signature, новият SUV на КИА е конструиран според нуждите и специфичните изисквания на поколението Милениум. Футуристичният дизайн е съчетан с изискани екстериорни детайли. Мускулестите форми, агресивната предна броня и интегрирани в задната броня ефектни ауспухни накрайници подчертават спортния характер на автомобила.

Модернистичният екстериорен дизайн на новия компактен SUV е подчертан от формата на предните LED светлини с триизмерна светлинна графика, които следват линията на радиаторната решетка. Проекцията на задните LED светлини е в синхрон с цялостната дизайнерска концепция.

Byung Chul Juh, Ръководител стил и дизайн, КИА Моторс Корпорейшън, коментира: „Създадохме автомобил, който се откроява, впечатлява и пленява. Освен с дързък и спортен дизайн новият модел ще заинтригува младите потребители с иновативни технологии и съвремени системи за сигурност и свързаност. Изцяло новият SUV на КИА ще бъде ексклузивно предложение в сегмента на компактните кросоувъри."

С лансирането на новия модел, КИА ще разшири своята SUV гама за да отговори на нуждите на потребители в международен мащаб.

Новият SUV на КИА ще се дистрибутира в Корея от втората половина на 2019г., като продажбите в другите региони ще стартират непосредствено след това.

Прес съобщение от Kia Motors България

Първородната Godzilla!