BMW уважи вече бившия управител на Mercedes с трогващо видео

BMW уважи вече бившия управител на Mercedes с трогващо видео
22 May 2019

Една от живите легенди на автомобилната индустрия слиза от сцената. Дитер Цетше, ръководител на дейността на Daimler, собственик на Mercedes-Benz, излиза в пенсия след 13-годишен престой на кормилото. Кариерата на Цетше в немския производител започва през далечната 1976 г.

По традиция, BMW и Mercedes имат специално отношение помежду си, което най-често се изразява в джентълменски закачки чрез рекламни клипчета, банери или билборди. И този път баварците не изменят на този стил като качват кратко видео в чест на Цетше.

"Благодарим ви, Дитер Цетше, за дългите години въдхновяваща конкуренция".

Основна част от 53-секундното клипче се фокусира върху последния работен ден на германеца с белия мустак в Daimler. Виждаме как той се разделя с пропуска си за офиса, как се сбогува с колегите си и как бива откаран до дома си от шофьор с S-класа. Всичко от страна на BMW е сътворено с уважение към Цетше.

Разбира се, в самия край на видеото има и малка закачка. Цетше се прибира у дома, отваря гаража си и на фона на класически модел Mercedes излиза на разходка с... BMW i8 Roadster. "Най-накрая свободен," бъзикат се немците.

Лукс от Китай!