Ето ги най-надеждните автомобилни марки в света за 2019!

  • Луксозното подразделение на Hyundai Genesis оглавява класацията Луксозното подразделение на Hyundai Genesis оглавява класацията
  • Porsche 911 е най-надеждният отделен модел Porsche 911 е най-надеждният отделен модел
  • Kia традиционно се представи много високо и е най-добрата марка извън луксозните Kia традиционно се представи много високо и е най-добрата марка извън луксозните
  • Hyundai е третият представител на концерна в топ 3 Hyundai е третият представител на концерна в топ 3

20 Jun 2019

Корейските марки за втора поредна година превзеха върха в класацията на J.D. Power за удовлетвореност от качеството на новите автомобили. Изследването обхваща собственици на нови коли и отчита проблемите за първите 90 дни след покупката.

Луксозното подразделение на Hyundai Genesis оглавява класацията с едва 63 проблема на 100 автомобила, което е далеч по-добро представяне от средното за индустрията - 93 проблема на 100 автомобила.

Погледнато глобално, първите три места са за корейска марки, следвани от американски и японски производители. Mercedes и Porsche са първите европейски марки в класирането - на 14-о и 15-о място с по 94 проблема на 100 коли за първите три месеца след покупката.

След Genesis на върха са Kia (70) и Hyundai (71 проблема). Ford е четвърти с 83 проблема. В дъното на класацията са Alfa, Mitsubishi, Land Rover и Jaguar.

Отделно по модели най-добре се представя Porsche 911 - най-надеждният автомобил в света според изследването с 58 проблема на 100 коли за първите три месеца. Други индивидуални модели, които отчитат върхови качества в отделните класове са Kia Rio, BMW Серия 2, Kia Forte и MINI хечбек. Сред кросоувърите лидери са Kia Sportage, Hyundai Santa Fe и BMW X4.

Първородната Godzilla!