Втори McLaren Senna се запали в движение. Този път в ръцете на Герхард Бергер

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки
  • Колата след намесата на служителите на пистата Колата след намесата на служителите на пистата

02 Jul 2019

По време на Гран при на Австрия позагубилия блясъка си отбор на McLaren се представи силно и записа най-доброто си класиране от началото на сезона във Формула 1 - шесто и осмо място. Радостта в бокса на екипа от Уокинг беше заслужена, но друго събитие, свързано с продукт на McLaren, предизвика притеснение. По време на подгряващите събития преди състезанието бившият пилот от Формула 1 Герхард Бергер разходи новия McLaren Senna по Red Bull Ринг, но обиколката му бе прекъсната от пламъци на борда. Бързата реакция на служителите на пистата предотврати сериозен пожар, така че Бергер и спътникът му са невредими, а пострадалият Senna ще бъде поправен. Преди това обаче той ще пътува за Уокинг, където механиците и инженерите на McLaren да изследват причината за огъня.

 

“McLaren приема всеки проблем с колите си много сериозно, се казва в официалното съобщение на компанията. Комуникираме си директно със собственика по въпроса с инцидента и не бихме искали да спекулираме преди да получим повече информация”.

Това не е първи подобен инцидент с шосейната суперкола, от която са произведени едва 500 екземпляра. През декември миналата година друг Senna изгоря напълно край Лос Анджелис след като пожар лумна в движение.

Конкретната кола, снимана на същата писта, но преди инцидента от 30 юни:

 

 

Първородната Godzilla!