Новият Renault Captur – по-голям, по-икономичен и по-шарен

  • 27 снимки с новия Captur 27 снимки с новия Captur

03 Jul 2019

Преди месеци видяхме новото Renault Clio, a скоро очакваме и да го караме. Междувременно, французите ни заляха със снимки и информация за още едно ново попълнение към гамата – второ поколение на Captur, коeто предефинира думата „еволюция“.

Машината е с 11 см по-дълга отпреди, а междуосието е само с 2 см по-голямо. Това дава положителен резултат върху мястото за пътници на втория ред седалки, а и багажникът нараства. Всъщност, Renault твърди, че цифрата от 536 литра е водеща за класа. Цялостният облик и силует на колата се запазва до голяма степен.

Компанията е проучила, че много висок процент от клиентите на модела се интересуват от възможности за визуална индивидуализация. В резултат, налице са общо 90 цветови схеми за екстериора, включващи няколко дизайнерски пакета с допълнителни графики, както и контрастен цвят за покрива.

Моторите. Засега няма голяма изненада – 1-литров и 1,3-литров бензин, както и безсмъртния 1,5-литров dCi дизел. Мощността варира от 95 до 155 к.с., като най-мощен е „големият“ бензин, разработен заедно с Daimler. Скоростните кутии са 5- и 6-степенна ръчки, както и 7-степенен автоматик с два съединителя. Но голямата новина ще дойде догодина.

През 2020 г. ще видим първия плъг-ин хибриден модел на френската марка. Официално известните данни не са много – знаем само изцяло електрическия пробег от приблизително 45 километра в смесен цикъл на каране. Renault се хвали, че е интегрирал над 150 свои технологични патента в задвижващата система.

Конкуренцията не спи: новият Ford Puma

Лукс от Китай!