Гответе се - през септември идва чисто нов Nissan Juke. И пак ще бъде странен...


13 Jul 2019

Името Nissan Juke поражда много разнопосочни мисли – едни буквално го ненавиждат, а други го намират за най-атрактивното предложение в сегмента. Ние няма да даваме нашата оценка, а само искаме да ви споделим, че се задава чисто ново поколение на модела. И то съвсем скоро.

Още на 3 септември тази година японците ще изкарат новия Juke. Първо ще го видим само с онлайн премиера, а после ще последва и публично представяне по време на изложението във Франкфурт няколко седмици по-късно. Бихме предвидили, че в България моделът ще стъпи до края на годината.

Първото изображение от возилото не разкрива много, но все пак загатва, че дизайнът ще се остане... да кажем индивидуален. Очакваме отново три „реда“ светлини отпред, като всички фарове ще използват диодна технология поне във високите нива на оборудване. Джипката ще се базира на платформата CMF-B.

Поне на първо време, задвижването ще е изключително познато. В основни козове би трябвало да се превърнат 1,3-литровият турбо бензин, както и до болка познатият ни 1.5 dCi дизел. Някои източници говорят и за върхова 1,6-литрова турбо версия, но за такава ще трябва да почакаме поне една година.

Най-пикантният слух пък внедрява плъг-ин хибридна система под ламарините на новия Juke. Имайки предвид с какви технологии разполага алиансът Renault-Nissan в момента, по-скоро бихме очаквали изцяло електрическа версия, но само времето ще покаже дали сме били прави.

Много практичен и интересен!