Гран при на София, ура! 17-18 август 2019 - пътен възел “Герена” в София

  • Галерия с шест снимки - какво да очаквате на 17 и 18 август Галерия с шест снимки - какво да очаквате на 17 и 18 август

18 Jul 2019

Гран при на България във Формула 1 може и никога да не се случи, но Гран при на София ще го бъде и то със съвсем конкретни дати - 17 и 18 август. Пичовете от Mirafiori и още цял купе авторитетни организатори готвят супер шоу край стадион “Георги Аспарухов” в София.

 

“Писта София” се провежда за пръв път от 10 години и се очертава като най-мащабното автомобилно събитие в столицата за годината. Фиестата се организира от Mirafiori Team, Института по пътна безопасност, „София Кар Моторспорт” (това са пичовете от SIN Cars) и с подкрепата на Министерство на спорта, Столична община, Съюза на българските автомобилисти и  Автомобилна федерация на България. Сложете го от сега в календара си и бъдете на мястото рано, защото организаторите очакват около 50 000 души на място. Звучи сериозно!

Освен състезателната част, събитието ще акцентира върху пътната безопасност, което значи, че включително ще има състезания за хлапета.

Ето всичко, което да очаквате от събитието:

  • Национален шампионат „Безопасно шофиране” за деца и подрастващи до 18 г. – съревнование в състезателна среда.
  • Мисия „0” (MISSION ZERO) – програма на Института за пътна безопасност за нулеви жертви по пътищата на България;
  • „Овладей пътя” с Mirafiori Academy – обучение по безопасно шофиране в теория и практика
  • Drift Show с Mirafiori Team – демонстрация от професионални пилоти
  • Изложение

 Повече за събитието може да откриете във Facebook “Писта София”.

 

Лукс от Китай!