Това не е нова рали кола, а първа скица на следващото поколение Hyundai i10

  • Вижте новия и стария i10 Вижте новия и стария i10

08 Aug 2019

Сигурни сме, че и вие споделяте нашето мнение – Hyundai определено не е сред най-вълнуващите марки на пазара, но корейците се стараят да предлагат интересни, надеждни и функционални коли. С всяка генерация на всеки модел обаче фирмата нагазва все по-дълбоко в динамичния дизайн, а поредното доказателство за това е задаващият се нов i10.

Най-малкият представител на Hyundai обикновено не е нищо особено като автомобил – просто кутийка на четири колела, с която да се движите безпроблемно из града, без да привличате внимание от околните. С новия i10 може би за първи път ще можете да приковете погледите поне на по-интересуващите се от коли.

Първата скица на модела показва, че той ще порасне на размери и ще получи агресивната предна част на актуалния Sonata, който все още не е в Европа. Возилото ще е технологичен близнак на KIA Picanto, което е добра новина – кореецът е относително просто устроен и доста здрав.

Все пак, няма да ви липсват и нови технологии. Няколко модерни системи за сигурност, базирани на различни радари и камери, ще въведат i10 в новата ера, а интериорът определено ще получи последното поколение инфотейнмънт система от производителя. Засега не знаем нищо за двигателите, но всичко ще стане ясно след около месец във Франкфурт.

Първородната Godzilla!