Американка си имплантира чипа за отключване на Tesla Model 3

  • Галерия с 6 снимки Галерия с 6 снимки

12 Aug 2019

Колите на Tesla предлагат няколко начина за отключване - със стандартно дистанционно, с карта, с приложение за телефон. За американката Ейми DD (Amie DD, https://www.amiedd.com/) те не са достатъчни. Дамата със зелена коса от снимките решава да имплантира RFID чипа за отключване на колата в ръката си. Между другото, това не е първият ѝ чип - тя има също имплант, с който отключва дома си и още един, който действа като своеобразен биологичен QR код и е линк към сайта ѝ.

Първоначалната идея на Ейми била да запише информацията от чипа на Tesla върху съществуващия си имплант, но се оказало, че защитата на американската компания е прекалено добра и така се стигнало до решението да се имплантира втори чип.

Във видеото може да видите стъпките, които е предприела - например да разложи картата с ацетон, както и да се консултира с цял куп медицински специалисти и био хакери.

NB! Първото видео съдържа процедурата по имплантиране на чипа - не е нещо страшно, но все пак е видео с кръв, така че сами преценете дали да го гледате.

 

 

Първородната Godzilla!