Междувременно в САЩ: Lincoln Aviator идва с 500 коня и 854 Нм

  • Междувременно в САЩ: Lincoln Aviator идва с 500 коня и 854 Нм

14 Aug 2019

Решихме за кратко да прескочим голямата локва, за да ви запознаем с нещо ново и голямо от Щатите. Lincoln тази седмица организира първия голям тест пред медии на своя нов Aviator и сподели техническите данни на гиганта. Стандартният модел идва с 3-литров битурбо V6 с 400 к.с. и 562 Нм.

По-впечатляващ е Aviator Grand Touring Hybrid с 500 к.с. и 854 Нм - това са числа, сравними с мощността на новия Corvette. Увеличената мощност се дължи на електромотор със 100 к.с., който се захранва от 13,6-киловатчасова батерия.

Aviator идва с изцяло ново адаптивно окачване, което използва камера, сканираща пътя на 15 метра пред колата. Тя и 12 различни сензора подготвят окачването за предстоящи неравности. Системата е толкова прецизна, твърдят от Lincoln, че “прочита” пътя 500 пъти в секунда и за същия период от време може да направи до 100 промени в твърдостта на амортисьорите. Всяко колело реагира отделно от останалите три. Подозираме че твърдостта на окачването ще е далече от европейските вкусове, но пък комфортът ще бъде несравним.

Aviator стартира с цени от 51 100 долара, а първите доставки са предвидени за есента. Подробности като разход на гориво и ниво на вредни емисии не се коментира. В Америка май още не са чували за глобално затопляне...

 

Първородната Godzilla!