Ето кои са първите отсечки в България, на които работят камери за средна скорост

  • Галерия с 3 снимки Галерия с 3 снимки

15 авг 2019

У нас започват да работят първите камери, които ще отчитат средна скорост в дадена отсечка. МВР се надява по този начин да успее да намали смъртните случаи и тежките катастрофи по някои от най-опасните пътища в страната.

Първите две отсечки, по които вече са монтирани камерите, са:

1. Третия тунел (Големо Бучино) на магистрала “Струма” (бившата “Люлин”)

2. Пътя Пловдив - Карлово. 

Камерите на тези две отсечки вече работят, а до няколко седмици се очаква въпросните устройства да получат лиценз от Българския институт по метрология, уточнява главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП), цитиран от БТА. След лицензирането на камерите всички заснети от тях нарушения ще бъдат приемани като доказателство в съда.

Следващите две отсечки с камери за средна скорост са също по пътища, печално известни с катастрофите и смъртните си случаи: на пътя Русе - Бяла и в района на ловешкото село Микре. На някои от изброените места и в момента работят камери за скорост, но новите ще бъдат по-ефективни срещу опасните шофьори, съобщават от МВР.

По данни на ГДНП за първите седем месеца на 2019 на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени.

 

Коментирай

Sending ...