Jaguar предлага 3000 долара на собственици на Tesla, които предпочетат I-Pace

  • Галерия с шест снимки. А вие коя бихте предпочели? Галерия с шест снимки. А вие коя бихте предпочели?

16 авг 2019

Интересен подход от Jaguar! Британската марка предлага 3000 долара отстъпка от своя електрически I-Pace на собственици на коли Tesla в Щатите, които предпочетат Jaguar. Инициативата се казва Tesla Conquest и е комбинирана с още две отстъпки, налични само за американския пазар: 5000 долара дилърска отстъпка и 7000 долара кредитна отстъпка - което прави сериозната сума от 15 000 долара. Така цената на първия електрически Jag в Америка пада от 69 500 на 54 500 долара. За сравнение у нас електрическата котка се предлага за 155 400 лв. В Щатите пък Model X стартира от 85 хил. долара.

Причината за щедрата отстъпка в Щатите са слабите продажби на I-Pace. Колата, която получи забележително добри оценки от медиите, когато бе представена за първи тестове миналата година, има едва 1522 продажби отвъд Океана - което прави по около 200 коли на месец.

По принцип конкуренцията е нещо чудесно и подходът на Jaguar е интересен, но като цяло не сме съвсем сигурни, че британците са се прицелили в правилната група хора. Повечето собственици на Tesla са супер доволни от колите си, а и така или иначе огромният процент потенциални клиенти на електрически коли се крие в морето от бензинови/дизелови ползватели, а не в малкия процент вече спечелени за каузата Tesla маниаци.

 

Коментирай

Sending ...