Да помечтаем за наследник на Porsche 918 Spyder

  • 6 снимки с хипотетичния наследник на 918 Spyder 6 снимки с хипотетичния наследник на 918 Spyder

29 Aug 2019

Производството на първия хибриден суперкар от Porsche, 918 Spyder, бе прекратено през 2015 година, след като от поточните линии слязоха всички предвидени бройки. За наследник вече се говори, но всичко изглежда в далечното бъдеще и доста условно.

Принципно, Porsche иска да създаде нова суперкола, която може дори да има изцяло електрическо задвижване. Това обаче няма да се случи преди 2025 година, тъй като немците смятат, че сегашните батерии далеч не отговарят на изискванията за подобна машина.

Не е изключено наследникът на 918 Spyder да има еволюционна визия, независимо дали ще използва ДВГ или не. Рендърите тук, дело на независимия дизайнер Invisive от Испания, ни предлагат именно такъв дизайн – цялостно идеята е запазена, но виждаме модернизация по почти всички линии.

Няма да крием – този концепт ни харесва доста. Харесват ни пропорциите, харесват ни мускулестите калници, харесват ни и тънките диодни фарове. Можем само да се надяваме, че подобна машина ще види бял свят, а и защо не да получи електрическо задвижване с над 1000 конски сили. Ако я и покараме... мечтите са безплатни, нали?

Първородната Godzilla!