Hyundai i10 иска да е най-добрият малък хеч. И май е!

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

03 Sep 2019

Изцяло новото поколение Hyundai i10 е тук - дни преди официалната премиера във Франкфурт. Трябва да признаем, че сме впечатлени - мъникът изглежда супер и идва с неочаквано добри изненади.

Моделът е разработен в Европа и ще бъде произвеждан тук. Новото поколение изглежда много по-живо и динамично от предшественика си - покривът е по-нисък, а широчината е увеличена. 16-инчовите джанти също помагат за симпатичния външен вид.

Задвижването е поверено на 3-цилиндров 1-литров мотор MPi с 66 к.с. и 96 Нм, както и на по-голям 1,2-литров 4-цилиндров с 82 к.с. и 118 Нм. Няма да направят колата хотхеч, но и не е това нишата, която Hyundai търси в Европа. И двата двигателя ще се предлагат с 5-степенна ръчка или автоматик със същия брой предавки.

Интериорът използва нов 8-инчов сензорен екран. Колата идва с цял куп електронни помощници - срещу удар отпред, за запазване на лентата, за следене на знаците, автоматични фарове.

Някои от функциите в колата ще могат да се управляват през приложение за телефона, което звучи интересно - от снимките съдим, че това включва и задаване на предварително подгряване или охлаждане на интериора, което би било революционно в този клас, ако наистина Hyundai смята да го предлага.

 

Много практичен и интересен!