Honda E е най-чаровният електрически автомобил, който сме виждали. А и има 154 к.с.

  • Пет снимки с първата електрическа Honda Пет снимки с първата електрическа Honda

05 Sep 2019

Колата, която виждате в галерията тук, е вече готова за серийно производство. Honda загатна за първия си електрически масов автомобил още по-рано тази година, а сега японците показаха и абсолютно финалната версия на E. Изглежда също толкова чаровно и сладко, колкото и концепта.

Отблизо машината ще можете да разгледате на изложението във Франкфурт, а сега ще ви запознаем с най-важните факти, поне накратко. Задвижването идва от един електромотор, който е разположен на задната ос. Сещате се, ще можете да дрифтите на воля.

Мощността не е невероятна, но с оглед размерите на колата, определено ще бъде достатъчна да наказвате разни бегачки по светофарите. Базовата версия има 136 к.с., а над нея ще има и вариант със 154 к.с. И двете имат въртящ момент от 315 Нм, което се равнява приблизително на един средно голям дизелов мотор.

От 0 до 100 км/ч ще можете да вдигате за около осем секунди. Отново, не особено впечатляваща цифра, но до към 50-60 км/ч ще сте винаги в челото по булевардите. С едно зареждане на 35.5-кВтч батерия ще можете да изминавате до близо 220 километра, но по-важното е, че за 30 минути ще можете да възобновите около 80 процента от енергията.

Вместо странични огледала, Honda E има малки камери, които прожектират картина върху два странични дисплея в кабината.

За жалост, Honda все още не може да обяви финалните цени на модела. Предварителни резервации се приемат в голяма част от Европа, но родният сайт на марката не предлага платформа, чрез която можете да се включите с поръчка.

Първородната Godzilla!