Това са най-популярните суперколи в Instagram

  • Вижте най-популярните коли в Instagram Вижте най-популярните коли в Instagram

14 Sep 2019

Социалните медии се пълнят със снимки и информация за всякакви екзотични автомобили буквално всеки ден. Facebook, Twitter, Instagram, YouTube… навсякъде можете да откриете какво ли не за коли, които се виждали един или два пъти или пък дори никога не сте чували. Но кои са най-популярните сред тях? Пичовете от CompareTheMarket.com изготвиха класация с най-често споменаваните суперколи в Instagram.

Както можете и да предположите, сред най-популярните марки са производители като Audi, Lamborghini, Ferrari и други. Изненадани сме от победителя в класирането, тъй като е вече на доста годинки, но явно създателите му са свършили страхотна работа. Да не пропускаме и свършеното от маркетинг специалистите, разбира се.

Как става измерването. Колегите ни са издирили двата най-популярни тага, използвани в Instagram, за много голям списък със суперколи. Сборът от всички използвания на двата тага дава крайния резултат. На този линк можете да видите цялата статистика.

Да хвърлим бърз поглед на подреждането. На последното 30-то място застава McLaren 540C, а само позиция над него стои McLaren 12C. Следват куп модели на Aston Martin, Ferrari, Mercedes-Benz, Lamborghini, Pagani, Bugatti, за да стигнем до топ 5. На пето място застава Lamborghini Gallardo, над него е Ferrari 458. Трето място заема Lamborghini Huracan, втори е Audi R8, а кралят на социалната мрежа се казва... Lamborghini Aventador!

Победителят в тази класация може да се похвали с 3,309 милиона споменавания, а R8 е малко по-назад с 3,301 милиона. Третият в класирането е с 2,545 милиона тагвания. Вижте пълното класиране тук.

Лукс от Китай!