Maserati ще прави хибриди и електромобили. Хибридното Ghibli идва догодина

  • Галерия с шест коли на Maserati, които скоро ще бъдат хибриди Галерия с шест коли на Maserati, които скоро ще бъдат хибриди

27 Sep 2019

FCA, компанията майка на Maserati, предвижда инвестиция на стойност 5 млрд. евро в Италия. Сериозна част от сумата отива за нови технологии и заводи на Maserati. Компанията от Модена предвижда да пусне хибриди и електромобили, произвеждани в заводите в Модена, Касино и Торино. Maserati специално подчертава, че всички нови модели с алтернативно задвижване ще бъдат истински спортни модели и ще разчитат на супер бързо зареждане.

Засега Maserati не бърза по пътя към автономното управление - новите модели ще предлагат автономност от ниво 2, която по-скоро ще стигне до ниво 3 - това са асистенти за пътните ленти и възможност за автоматично спиране в случай на опасност, например ако на шофьора му призлее.

Първият хибрид на Maserati ще бъде Ghibli, който ще е готов още догодина. След него ще се появи нов спортен модел, а след него - и нов кросоувър. В завода в Касино ще бъдат инвестирани 800 млн. евро, там ще бъде направен първият електрически модел на Maserati. Също такава инвестиция ще бъде направена в завода в Торино, където новото поколение на GranTurismo и GranCabrio ще слизат от конвейра като напълно електрически коли.

Инвестициите в нови производствени съоръжения няма да пропуснат и Модена. Нова бояджийска част в завода ще позволява на клиентите да наблюдават как автомобилът им се боядисва от роботи.

 

Много практичен и интересен!