VW Group: Seat вдига цените, Skoda ги сваля

  • Skoda нерядко побеждава именитите си братовчеди в сравнителните тестове Skoda нерядко побеждава именитите си братовчеди в сравнителните тестове
  • Чешката марка скоро ще има няколко електрически модела, някои от тях - луксозни Чешката марка скоро ще има няколко електрически модела, някои от тях - луксозни
  • Новата Scala е пряк конкурент на Golf Новата Scala е пряк конкурент на Golf
  • Cupra ще се извиси като още по-спортна и луксозна марка Cupra ще се извиси като още по-спортна и луксозна марка

30 Sep 2019

Volkswagen Group ще се опита да увеличи диференциацията на марките в портфолиото си. Това включва основно брандовете VW, Skoda и Seat, които в голяма степен имат припокриващи се модели. Seat ще тръгне нагоре по посока на по-скъпи и луксозни модели, докато Skoda ще се фокусира върху по-достъпни коли в опит да се конкурира с марки като Hyundai, Kia и дори Dacia.

Защо това е добра новина? Защото от една страна ще видим повече спортни модели от новата марка Cupra, а от друга - ще имаме достъп до по-достъпни модели на Skoda. Идеята Seat да конкурира марки като Alfa Romeo се появи още преди месеци и бе посрещната с доста подигравки от социалните мрежи. Което не значи, че VW се е впечатлил особено от мнението на алфистите.

Все още не се знае дали новината означава единствено по-достъпни модели от Skoda или ще включи орязване на моделни линии - например на Superb. Най-луксозната Skoda е абсолютен бестселър в класа си на много пазари и често в сравнителните тестове злепоставя братовчедите си Passat и A4.

 

Много практичен и интересен!