Кой каза, че Hyundai и бусовете са скучни?

  • 9 снимки с най-бързия бус на Hyundai 9 снимки с най-бързия бус на Hyundai

20 Oct 2019

Hyundai се движи в доста спокойни води напоследък – продава доста силно кросоувър и SUV моделите си, а междувременно успява добре да пласира и други по-слабо популярни возила. С годините корейците добиха самочувствие и вече дори имат собствена спортна дивизия. Нещо повече – N подразделението вече има смелостта да показва концепти, с каквито други производители не могат да се похвалят.

Точно такъв е iMax N Drift Bus и, да – както говори името, това е пътнически бус. Вдъхновен може би от Ford Transit Supervan и Renault Espace F1, моделът на Hyundai се разделя с 2,5-литровия си дизелов мотор, на мястото на който е поставен 3,5-литров битурбо V6 с 402 к.с. и 555 Нм въртящ момент. Тягата достига до задната ос посредством 8-степенен автоматик и специален диференциал. А каросерията е боядисана в онзи светло син цвят, в който се появяват повечето от Hyundai N моделите.

Може би най-любопитният факт е, че бусът има перфектно теглово съотношение между двете оси – 50:50. Но има и уловка – това разпределение на масите се постига само при наличието на осем пътника в кабината. Е, готови ли сте за дрифт с цялото семейство на борда?

Първородната Godzilla!