Германските аутобани остават без ограничение на скоростта

  • Четири снимки на табели по аутобаните Четири снимки на табели по аутобаните
  • В Германия масово се използват такива знаци, които показват ограниченията или липсата им в зависимост от метеорологичните условия и пътната обстановка В Германия масово се използват такива знаци, които показват ограниченията или липсата им в зависимост от метеорологичните условия и пътната обстановка
  • Предложението на Предложението на "Зелените" беше за ограничение от 130 км/ч на всички участъци

21 Oct 2019

Преди няколко месеца се появиха притеснителни слухове - Германия се готви да премахне участъците от магистралите си, в които няма ограничение на скоростта. Искането дойде от “Зелените” в името на по-ниски вредни емисии. Както е добре известно, аутобаните във Федералната република са едно от малкото места в света, където не важат ограничения за скоростта - на практика на около ⅔ от участъците.

Партията на “Зелените” в Германия се опита да премахне тези участъци и да въведе общо ограничение от 130 км/ч за цялата магистрална мрежа на страната - общо 13 хил. км. Това е втори опит на зелените - първият беше през миналия януари, като за щастие и двата бяха отхвърлени - този път с 498 “против” и 126 “за” ограничението.

Коментарът на германския транспортен министър е бил, че поставянето на ограничения на скоростта на магистралите “противоречи на всякакъв здрав разум”.

Така че засега може да отдъхнем спокойно, особено ако скоро имате път към Германия с бърза и сигурна кола.

 

Първородната Godzilla!