Хамилтън ще стане шампион в Гран при на САЩ, дори да завърши осми

  • Галерия със седем снимки на Люис, Валтери и бързи Mercedes-и Галерия със седем снимки на Люис, Валтери и бързи Mercedes-и
  • Валтери Ботас е единственият теоретичен претендент на Хамилтън за титлата Валтери Ботас е единственият теоретичен претендент на Хамилтън за титлата

28 Oct 2019

Празненствата за шестата пилотска титла на Люис Хамилтън бяха отложени със седмица, но едва ли почитателите на британеца ще трябва да чакат повече. На 3 ноември Формула 1 гостува на “Пистата на Америките” и шансът следващата титла да стане факт там е огромен.

Единственият теоретичен претендент за титлата е съотборникът на Люис Валтери Ботас. Ако финландецът спечели състезанието, то Хамилтън ще се нуждае от седмо място (6 точки) и ще бъде новият стар шампион. Дори да завърши осми (4 точки) и да запише най-бързата обиколка (1 точка), Люис отново ще е шампион. И всичко това е при положение, че Валтери спечели състезанието. Всяка друга позиция на Ботас на финала директно гарантира титлата на Люис.

В момента разликата между двамата пилоти е 74 точки - британецът има 363 точки, а съотборникът му - 289. До края на шампионата предстоят три старта - в Щатите, Бразилия и Абу Даби. Други интересни пилотски битки предстоят във Ferrari (Льоклер води с 6 точки пред Фетел, 236 срещу 230). Макс Верстапен е пети с 220 точки, така че и той е потенциален претендент за челната тройка. При конструкторите Mercedes вече си осигури титлата в Япония, а интрига за второто и третото място няма - Ferrari твърдо е на второ, а Red Bull - на трето място.

 

 

Много практичен и интересен!