Шест рекорда в F1, които Хамилтън вече подобри или може да го направи преди края на кариерата си. Вижте какво е постигнал Люис спрямо Сена и Шумахер

  • Галерия с най-внушителните постижения в света на Формула 1 и къде се намира името на Хамилтън в списъка с рекорди Галерия с най-внушителните постижения в света на Формула 1 и къде се намира името на Хамилтън в списъка с рекорди
  • 83 победи: Люис има реален шанс да изпревари фантастичното постижение на Шумахер от 91 победи. Хамилтън се нуждае от още девет. Трети в тази класация е Фетел с 53 победи. Статистически Хамилтън печели всяко трето състезание (33,47%). 83 победи: Люис има реален шанс да изпревари фантастичното постижение на Шумахер от 91 победи. Хамилтън се нуждае от още девет. Трети в тази класация е Фетел с 53 победи. Статистически Хамилтън печели всяко трето състезание (33,47%).
  • 87 полпозишъна: Хамилтън води в класацията по най-много първи позиции на старта. Британецът стартира първи в 35,08% от състезанията си. За сравнение Шумахер има 68 първи позиции (22,08%), Сена - 65 (40,12%), а Фетел - 57 (23,85%). 87 полпозишъна: Хамилтън води в класацията по най-много първи позиции на старта. Британецът стартира първи в 35,08% от състезанията си. За сравнение Шумахер има 68 първи позиции (22,08%), Сена - 65 (40,12%), а Фетел - 57 (23,85%).
  • 46 НБО. Едно от малкото постижения, за които Хамилтън изглежда не гори от ентусиазъм да победи всички. Въпреки това в класацията за най-много най-бързи обиколки Люис дели второ място с Райконен - с по 46, докато Шумахер изглежда недостижим със 77. 46 НБО. Едно от малкото постижения, за които Хамилтън изглежда не гори от ентусиазъм да победи всички. Въпреки това в класацията за най-много най-бързи обиколки Люис дели второ място с Райконен - с по 46, докато Шумахер изглежда недостижим със 77.
  • 248 подиума: Отново втори след Шумахер, който има 308 (50,3% от състезанията си). Себастиан Фетел изостава с малко - 239 подиума (50%), но Люис е бил на подиума в 60% от участията си. 248 подиума: Отново втори след Шумахер, който има 308 (50,3% от състезанията си). Себастиан Фетел изостава с малко - 239 подиума (50%), но Люис е бил на подиума в 60% от участията си.
  • 7 поредни полпозишъна. Това не е рекорд на Люис, защото Айртон Сена има 8 поредни първи позиции. Хамилтън дели второто място с Прост, Шумахер и отново с великия Сена. 7 поредни полпозишъна. Това не е рекорд на Люис, защото Айртон Сена има 8 поредни първи позиции. Хамилтън дели второто място с Прост, Шумахер и отново с великия Сена.
  • 6 титли. След като изпревари Фанджо (5) пред Люис има само един пилот с повече титли. Британецът не крие амбицията си да изравни и дори надмине рекорда на Михаел Шумахер (7). От активните пилоти единствено Фетел (4) и Райконен (1) са били шампиони. 6 титли. След като изпревари Фанджо (5) пред Люис има само един пилот с повече титли. Британецът не крие амбицията си да изравни и дори надмине рекорда на Михаел Шумахер (7). От активните пилоти единствено Фетел (4) и Райконен (1) са били шампиони.

04 Nov 2019

Без да се предаде до последно Люис Хамилтън преследваше съотборника си Валтери Ботас до самия финал в Гран при на Щатите в неделя. Нямаше нужда да го прави. За Люис беше достатъчно да завърши осми, за да си осигури шестата световна титла. Но неговият мозък просто не работи така. Защо да завърши комфортно в дъното на топ 10, когато може да изстиска още веднъж всичко от този Mercedes W10 и да се бори за победата до последно!?

По пътя към шестата си титла Люис счупи много рекорди и издигна името си още по-високо в много класации. Самият той не крие амбициите си да гони признание като най-великия пилот в историята на Формула 1. Значително по-дългия календар от епохите, в които се състезаваха Шумахер и Сена, дава някои предимства на Хамилтън, но конкуренцията рядко е била толкова сериозна, така че Люис определено си е заслужил постигнатото. Проследете галерията, за да видите кои рекорди вече принадлежат на пилота на Mercedes, кои са реални за постигане и кои ще останат недостижими за десетилетия напред...

 

Първородната Godzilla!