Може би най-откаченият дебют от 2019 SEMA: BMW 2002 от 1972 с мотор от М3


08 Nov 2019

Изложението за тунинг в Лас Вегас SEMA продължава до края на уикенда, а ние май открихме най-откачената машина, която се появи там. Това е BMW 2002, оригинално произведено през 1972 година, но с безброй модификации, които го превръщат в бруталния звяр, който виждате в галерията.

Проектът е дело на относително безизвестните от тази страна на Океана фирми Dalmakis Performance, Sprint Booster и JRP. Купето е доста разширено, има промени и по междуосието, но цялостният силует на 2002 си е запазен. Наричат го MBeast и то не без причина.

Под капака, който всъщност липсва при шоу колата във Вегас, стои мотор S55, който се използва от актуалните BMW M3 и M4. Разбира се, и тук корекции не са една и две, но нямаме точна цифра за максимална мощност – предполагаме, че е над 500 к.с.

Ще допълим само с част от компонентите, които компаниите влагат в проекта – седалки Recaro, интериор от 3-Series E90, рол кейдж, BBS джанти в класически дизайн, спирачни апарати Forge и куп други. Резултат в нашите очи е зашеметяващ, вие какво мислите?

Първородната Godzilla!