Петото поколение Kia Optima гледа лошо към Audi A4 и BMW 3

  • Четири снимки и един ефектен скеч на интериора - вижте ги в галерията Четири снимки и един ефектен скеч на интериора - вижте ги в галерията

12 Nov 2019

Kia има амбициозни планове за класа на седаните от среден клас. Изцяло новото пето поколение Optima току-що дебютира в Южна Корея и влиза в продажби през декември. 

Петото издание на голямата Kia се отличава с изчистени форми, по-агресивни линии по каросерията и характерни светлини отпред и отзад. Колата е нараснала до 4,90 м в дължина и 1,86 м в широчина, което я прави с цели 5 см по-дълга и 2,5 см по-широка от предшественика си и значително по-голяма от Passat и A4. В същото време обаче тя е по-ниска и спортна, отколкото бяхме свикнали досега. За последното помага и увеличеното с 4,5 см междуосие - вече 2,85 м.

Засега Kia крие интериора, но очакваме големи промени и там. От подгряващите скици видяхме голям сензорен екран, дигитално табло зад волана и изцяло нова централна конзола. Всичко това подсказва, че Optima все по-често ще гледа към луксозния клас и от пряк конкурент на Passat и Mondeo започва да се ориентира към Mercedes C-клас, BMW Серия 3 и Audi A4.

Европейската версия няма да се различава от това, което виждаме в Корея, но ще се състои в началото на 2020 г., най-вероятно на автосалона в Женева.

 

Първородната Godzilla!