Вижте какво има в багажника на автономния e-Golf и кога да го очакваме на пазара

  • Галерия със 7 снимки със сериозно съдържание на жици, сензори и компютри Галерия със 7 снимки със сериозно съдържание на жици, сензори и компютри

12 Nov 2019

Volkswagen се надява да представи готова за използване изцяло автономна система през 2025 г. Засега компанията тества пет автономни електрически Golf-а по улиците на Хамбург.

Всяка от колите е оборудвана със седем радара, 11 лазера, 14 камери и 14 ултразвукови сензора. Те произвеждат около 5 ГБ информация в минута, която постъпва в супер мощен компютър, разположен в багажника на колата.

Тестовете включват многократното минаване по 3-километрова градска отсечка. “Като хора сме научени от деца да разпознаваме околната среда. Тепърва трябва да научим технологията на това” споделя Хелге Нойнер - шеф на инженерния екип, който разработва автономната система на VW.

Volkswagen инвестира 44 млрд. евро в електрически коли и автономни услуги. Новата компания Volkswagen Autonomy ще предлага системи за автономност от ниво 4 и 5 в сътрудничество с Argo AI. Ниво четири означава, че в колата ще трябва да има шофьор, готов да се намеси в критична ситуация. Ниво пет не се нуждае от пълноправен шофьор в автомобила. Първите автономни возила на VW ще бъдат роботизирани таксита и ванове за частни споделени услуги. Едва на по-късен етап ще се предлагат коли на частни клиенти.

 

Първородната Godzilla!