Клонираните атакуват, епизод пореден: Ново китайско копие на Range Rover струва $18 хиляди

  • 12 снимки с китайската джипка 12 снимки с китайската джипка

17 Nov 2019

Макар и през последните години китайската автомобилна индустрия все по-често да залага на собствени разработки, копията на известни коли от Запада, с които стана известна в близкото минало, все още продължават да са фактор. Ето го и поредното доказателство, носещо странното име Hunkt Canticie.

Очевидно, става дума за rip off на Land Rover Range Rover от последно поколение. Няма нужда да навлизаме излишно в детайлите, дори и да не сте специалисти можете да установите приликите между двете машини. А те са безобразно много.

Canticie се базира на друг китайски модел – Zotye T900, който всъщност далеч не е лош и има собствен дизайн и облик. Това означава, че под предния капак няма и помен от 5-литровия V8 на оригиналния Range, а вместо това пърпори 2-литрово 4-цилиндрово турбо. Мощността е 218 к.с.

Единственият коз на Canticie срещу именития си конкурент от Великобритания може да бъде цената. Китайското копие струва 126 800 юана, което възлиза на малко над 18 000 долара по сегашните курсове. За сравнение, Range Rover започва от 1,22 млн. юана в Китай или поне 173 000 долара.

Лукс от Китай!