ID. Space Vizzion е вашият бъдещ Passat Variant

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

20 Nov 2019

Volkswagen избра автосалона в Лос Анджелис, за да представи седмия си концептуален електрически модел. Решението е странно, защото Щатите не са пазар, който е известен с любовта си към комбита, а ID. Space Vizzion е точно това - голямо комби.

Концептуалният модел разполага с разположен върху задния мост електромотор с 275 к.с. и 550 Нм, но серийната версия ще може да се поръча с двойно задвижване - втори мотор на предния мост ще добавя 80 к.с. за общо 355 кончета. 82-киловатчасова батерия гарантира пробег от 590 км с едно зареждане. Максималната скорост е ограничена на 175 км/ч, а зареждането до 80% отнема 30 минути.

Макар от снимките да оставаме с впечатление, че колата е по-скоро комби, то VW я рекламира като ⅔ комби и ⅓ кросоувър. Каквото и да значи това.

Дължината от 4,96 м определено е респектираща, а 22-инчовите джанти допълват внушителното впечатление. Ако сте обърнали внимание на снимките, вероятно сте забелязали, че концептуалният модел не разполага с дръжки на вратите. Вместо тях има сензорни повърхности, които светват, когато приближите колата - независимо дали ключът е в джоба ви или носите само мобилния си телефон. Ако ги докоснете, вратата се отваря и цялата кола светва като коледна елха.

В интериора липсват традиционни инструменти зад волана. Вместо тях всичко съществено за шофьора са прожектира с помощта на система за добавена реалност върху предното стъкло. По-малък дисплей по широчината на колата показва базови детайли като информацията от радиото, а голям 15,6-инчов екран като в Tesla Model 3 отговаря за останалите функции.

 

Много практичен и интересен!