Германец мина милион километра със своята Tesla Model S P85 и продължава да я кара

  • При 290 хил. км е сменена батерията. Три електромотора също са сменени в рамките на гаранцията При 290 хил. км е сменена батерията. Три електромотора също са сменени в рамките на гаранцията

01 Dec 2019

Като изключим космическата Tesla Roadster на Илон Мъск, това тук вероятно е Tesla-та с най-голям пробег. Собственикът ѝ Хансйорг Геминген е минал милион километра с нея и продължава да я кара. 

Германецът е купил електрическото возило през 2014 като допълнение на притежавания от него Tesla Roadster. Избрал е вариантът P85.

 

Колата, разбира се, се е нуждаела от доста ремонти за този пробег, което не променя факта, че 1 000 000 са сериозно постижение, независимо дали говорим за електрическа кола или такава с ДВГ. Най-сериозното сервизно посещение е свързано със смяната на батерията при 290 000 км. Model S е сменил също така цели три електромотора. Любопитното е, че всичко това е поето от гаранцията.

Рецептата за издръжливостта на “новата” батерия (все пак тя вече е минала над 700 хил. км) е никога да не я оставя да “падне” напълно, нито да я зарежда над 85%.

Геминген не планира да се разделя със своя Model S и дори се цели в следващата амбициозна летва - да измине 1 млн. мили (1 609 000 км) с колата. Планът му е, ако успее да достигне това число, да прати седана в Щатите, за да могат в завода да го разглобят и да проследят степента на износване на детайлите. 

Човекът явно обича да пътува, защото неговият Tesla Roadster също има сериозен пробег от 620 000 км.

 

Първородната Godzilla!