No airbags, we die like real men: Базов Mitsubishi L200 в Южна Америка има 0 еърбега!


05 Dec 2019

За никого не е тайна, че автомобилните производители имат нещо като двойни стандарти за различните пазари. В Европа, САЩ и Япония се продават най-добре екипираните модели с най-много системи за сигурност. А в региони като Латинска Америка положението понякога може да бъде наистина трагично.

Доказва го поредният краш-тест за сигурност на Latin NCAP - организация, подобна на Euro NCAP, която изпитва новите модели за Южна Америка по отношение на тяхната сигурност. Един от новите автомобили, преминали през ръцете на специалистите, е Mitsubishi L200, който ние тествахме съвсем наскоро и останахме очаровани.

В Европа, пикапът идва със стандартни 7 еърбега и система за стабилизация при поднасяне. В Латинска Америка въздушните възглавници са нула, което води и до идентичен резултат от теста - 0 от 5 възможни звезди за сигурност.

„Резултатът на L200 е ужасяващ, особено за японски лидер на автомобилния пазар като Mitsubishi“, коментира генералният секретар на латинския NCAP Алехандро Фурас. „Това е голямо разочарование за латиноамериканските потребители и поставя под въпрос етиката на производителите на автомобили, що се отнася до потребителите в региона. L200 на пазари като Европа предлага 7 въздушни възглавници и ESC като стандарт.”