Nikola Tre е електрически Iveco S-Way. Има 1800 Нм и 720-киловатчасова батерия

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

06 Dec 2019

Почитатели на влекачите? Това е новият електрически Nikola Tre и първото, което трябва да знаете за него е, че той не е създаден като електрически от бял лист хартия. Не, той е Iveco S-Way, превърнат в електрически камион.

На снимките не виждате Iveco S-Way, а нещо различно, защото промените са направени съвместно от Nikola и Italdesign - да, Italdesign проектира влекач...

Tre (понеже е третият камион на Nikola, предполагаме) се задвижва от 720-киловатчасова батерия (това е като за седем броя Tesla Model S P100D), а електромоторът произвежда 653 к.с. и 1800 Нм. Nikola обещава пробег от 400 км, но не казва нищо за времето за зареждане, от което ще зависи дали камионът ще бъде способен на дълги преходи.

Интериорът изглежда доста добре. Има два големи екрана - един на мястото, където обичайно се намират оборотомерът и скоростомерът и един за всичко останало - климатик, настройките на окачването, навигацията, 360-градусовата система от камери (включително настройката на страничните огледала, които са заменени от камери).

Nikola смята, че от 2021 г. ще бъде способен да преобрази всеки един влекач в електрически такъв. Още ли смятате, че няма бъдеще в тази работа?!

 

Първородната Godzilla!