Няма да пипат цените на винетките за 2020 г. Годишната за лека кола остава 97 лв.


10 Dec 2019

Лоши или не, пътищата в България са единствената мрежа, по която автомобилите ни могат да се движат легално. Със сигурност ще сте по-спокойни за следващите 12 месеца зад волана, след като знаете, че няма да се налага да плащате повече за правото си да използвате тази мрежа.

Съюзът на Българските Автомобилисти (СБА) съобщи, че цените на винетните стикери за 2020 година остават непроменени за всички категории автомобили през 2020 година. Ето какво гласи официалната информация от организацията:

“Цените на е-винетките за всички категории пътни превозни средства остават същите и през 2020 г.: уикенд винетката струва 10 лв., седмичната – 15 лв., месечната – 30 лв., тримесечната – 54 лв. и годишната – 97 лв.”

Разбира се, тази информация касае леките автомобили, като промени няма да има и при другите класове моторни превозни средства. Няма да навлизаме в подробности с всички цени, можете да ги видите от публикацията на СБА.

От СБА припомнят, че “е-винетки могат да бъдат купени по няколко начина, предлагани от АПИ – чрез сайта bgtoll.bg, чрез мобилното му приложение, както и на пунктове за продажба – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта.” Интересна ни се стори и информацията, че до момента са продадени над 7,8 милиона електронни винетки като приходът от тях е близо 380 милиона лева.

На този адрес можете да проверите дали вашият автомобил разполага с е-винетка и до кога тя е валидна.

Първородната Godzilla!