Тествахме гуми на... „Белия ад“! Видео!

  • Галерия с 26 снимки. Галерия с 26 снимки.

13 Dec 2019

Nokian Tyres ни поканиха в родината на Дядо Коледа, в Лапландия, край малкото градче Ивало, където се намира най-суровият и голям тестови център за гуми в света. И, вероятно, най-северният тестови център за каквото и да е.

Реално, полигонът се намира между Ивало и световно известния ски курорт Саариселка, на около 950 км от столицата Хелзинки. Мястото съществува вече повече от 30 години и е уникално! Площ от над 700 хектара, над 30 различни трасета за изпитание, 700-метрова закрита „ледена пързалка“ и температурни амплитуди от 40 градуса за денонощие. Сега разбирате защо това място се казва ‘White Hell’.

Какво правихме там? Тествахме различни гуми на Nokian и най-вече чисто новата Nokian WR Snowproof. Какво ни изненада най-много? Това, че е  изумително е колко уверено може да се чувствате зад волана на кола, която се движи по лед и сняг, със зимни гуми без шипове. И нещо повече, със зимна гума, която е разработена специално за Централна Европа.

Гледайте видеото, абонирайте се за канала ни, а ако искате да научите подробности относно новия модел на Nokian Tyres WR Snowproof, кликнете на гумата долу. Тя ще ви отведе до другия ни материал по темата, който съдържа интересна информация, снимки и видеа за нея.

Лукс от Китай!