Hyundai, признай, че това е хладилник за четири каси бира!

  • Галерия с шест снимки, свалени от подгряващото видео Галерия с шест снимки, свалени от подгряващото видео

22 Dec 2019

Hyundai е на път да осмисли цялата идея на автономните превозни средства. Техният нов M.Vision S ще бъде представен на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас като напълно автономно превозно средство за споделени услуги.

Започваме от най-готиното - M.Vision S има нещо като чекмедже, в което се напъхват четири комплекта батерии. Идеята е, че ще може да презареждате - ако ви свършва батерията, няма нужда от дълго чакане на зарядна станция - само спирате, връщате празната батерия и вземате нова - подобно на празните бутилки от бира. И като стана въпрос за бира - понеже това чекмедже се охлажда, току-що ни хрумна брилянтната идея какво друго може да държим там… Наздраве за автономните коли! 

Като изключим тази шантава система от батерии, концептуалният Hyundai е далече от дизайна, който очаквахме от колите на бъдещето. Нека си признаем - грозничък е. Но големите прозорци и панорамният покрив го правят идеален за туристически разходки из непознат град, а скритите колела подобряват аеродинамиката.

Освен обичайните за автономните коли радари и камери, M.Vision S ще си комуникира с пешеходците, като им праща лесни за разбиране сигнали през диодите в предния капак. От типа “давай, давай” и “айде, размърдай се малко, де”, предполагаме.

 

Първородната Godzilla!