Този 14-литров V16 битурбо мотор с 2200 к.с. може да се вгражда в кола!

  • 8 снимки с V16 мотора 8 снимки с V16 мотора

26 Dec 2019

По време на тунинг шоуто SEMA по-рано тази година компания с името Sixteen Power показа 16-цилиндров мотор, който е създаден с цел използване в лодки. Поради големия интерес от страна на тунинг фенове в рамките на изложението, фирмата се зае и преработи агрегата за потенциално вграждане в различни автомобили.

Преработката е хич не лека, но в основата си двигателят остава в същия вид - 14 литра работен обем, 16 цилиндъра разположени V-образно и две опционални турбини. Основните промени идват в начина на охлаждане и отвеждането на тягата към колелата. 

Двигателят се базира на доста известния сред тунинг майсторите LS мотор на General Motors. В гамата ще влизат няколко версии - базовата ще е без турбо и ще има 900, 1200 или 1400 к.с. Турбините ще добавят сериозни възможности като пикът на продуктивността ще бъде цели 2200 к.с.

Разбира се, планът не е да можете да инсталирате мотора в Golf II. По-скоро специалистите планират да го предлагат за специфичната тунинг сцена в САЩ и по-скоро за хот родите. Цената ще бъде около 100 хиляди долара.

Лукс от Китай!