Ето защо трябва да чистим снега от покрива на колата

  • Не, не е удар с бухалка, а парче лед от движещия се отпред автомобил... Не, не е удар с бухалка, а парче лед от движещия се отпред автомобил...
  • Това имаме предвид... Това имаме предвид...
  • Най-често шофьорите пропускат да изчистят снега от кутията на покрива, защото е по-трудно достижима Най-често шофьорите пропускат да изчистят снега от кутията на покрива, защото е по-трудно достижима

11 Jan 2020

Поредният случай на сериозно ранени пътници заради непочистен сняг върху колата е от Щатите. Шофьорът на RAM 1500 и семейството му са се разминали на косъм от фатални последствия, след като парче лед от движещ се пред тях автомобил се забива в предното стъкло на пикапа им.

Пострадалият шофьор на 38-години е със сериозни поражения по главата и едва е успял да овладее колата, в която в този момент пътува с жена си и двете си деца - на 3 години и на 18 месеца. Съпругата му и по-голямото дете имат леки наранявания, бебето за щастие е невредимо.

Полицията успява да идентифицира и спре нищо неподозиращия 55-годишен шофьор, от чиято кола се откъсва леда, благодарение на свидетели на инцидента. Оказва се, че той не е почистил кутията за багаж на покрива на колата, снегът се е заледил от високата скорост и парчето лед се е изстреляло като снаряд към движещите се отзад.

 

Много практичен и интересен!