Rolls-Royce Cullinan е най-бързо продаващият се Rolls в историята на марката

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

12 Jan 2020

Ти да видиш! Та те нали го направиха именно заради това? Защото Rolls-Royce (BMW) седяха и гледаха как Bentley продава не особено красивата Bentayga – ще бъде интересно, ако пуснат двата автомобила в конкурс за красота -, а мноооого години Porsche счупиха бравометъра с Cayenne. Ferrari също работят по SUV, а съвсем наскоро Aston Martin показаха DBX. Не забравяме и Lambo Urus, което ползва части от Cayenne Turbo, който също носи приличен доход на италианците (и в частност, немците от групата VW).

Та, да, не е изненада, че Cullinan се продава добре, но като че ли и от самите Rolls-Royce не очакваха подобни резултати. А именно, 5152 автомобила за 2019-та година. Което е с 25% повече от продадените през 2018-та 4107 броя, година в която Rolls показаха модела през май, с първи доставки няколко месеца по-късно. Не ви изглежда много? Вярно, че VW вероятно продават по толкова Golf-ове за ден, но тук все пак говорим за кола със стартова цена от около 300 000 евро.

Като имате предвид, че никой не кара базов Cullinan, a по-скоро екземпляри с по още 30-100 хил. в екстри. И дори повече. Само двете кожени столчета с масичка в багажника, т.н. 'Viewing Sute', добавят 18 000 евро към базовата цена.

Може да конфигурирате сами мечтания Cullinan, ако кликнете тук или просто да гледате видеото ни, от срещата с първия в България екземпляр, който заснехме в края на 2018-та (кликнете тук долу).

Първородната Godzilla!