Ето какво знаем за електрическата Серия 3 дотук

  • Така ще изглежда новата електрическа Серия 3 според InsideEVs Така ще изглежда новата електрическа Серия 3 според InsideEVs
  • Пичовете от сайта за електромобили разполагат и с папарашки снимки от тестовете на седана Пичовете от сайта за електромобили разполагат и с папарашки снимки от тестовете на седана

17 Jan 2020

BMW готви 25 електрически или хибридни модела до 2023 и един от най-важните е този тук - Серия 3 на ток. За разлика от i3 и i3S (които са единствените изцяло електрически BMW-та досега), електрическата Серия 3 има претенции да бъде реална алтернатива на най-продавания семеен седан от Мюнхен. Карали сме i3, i3S, 330e, X5 40e и i8 и сме впечатлени от начина, по който BMW впряга електрическата енергия, така че нямаме търпение да видим какво е научил производителят за седем години от появата на първото i3 до днес.

Основният пазар на колата ще бъде китайският, а за платформа е избрана удължената платформа на “тройката”, която също идва от Китай. По всяка вероятност батерията ще има 74 кВтч, а мощността ще бъде 286 к.с. в съчетание с 400 Нм. Това са числа, които вече са потвърдени за iX3. Очакваме пробегът на електрическото “3” с едно зареждане да бъде около 440 км.

Както виждате от рендъра на InsideEVs, целта пред инженерите на BMW е била колата да остане максимално традиционна - без резки футуристични линии, каквито бяха модерни за отличаване на електромобилите преди 6-7 години. 

Най-сериозният въпрос сега е ще се продава ли електрическото BMW 3 и на пазарите извън Китай. Вие бихте ли карали такова или ще предпочетете по-традиционните версии на баварския седан?

 

Първородната Godzilla!