Каква кола кара шефът на Bugatti Щефан Винкелман?

  • Галерия със седем снимки на Винкелман и нито една от тях - с Panamera Sport Turismo... Галерия със седем снимки на Винкелман и нито една от тях - с Panamera Sport Turismo...
  • Това е избрал Винкелман за всекидневното си придвижване. А вие на какво ще се спрете, ако може да избирате от цялата гама на VW Group? Това е избрал Винкелман за всекидневното си придвижване. А вие на какво ще се спрете, ако може да избирате от цялата гама на VW Group?

20 Jan 2020

Джентълмен с класата и позицията на Щефан Винкелман има достъп до буквално всеки един продукт на концерна VW Group - от Bugatti през Bentley и Lamborghini до Audi и, хм, Skoda. Бившият номер едно в Lamborghini и настоящ изпълнителен директор на Bugatti сам признава в интервю за британското AutoCar, че всяка година сменя колата си. 

Вероятно очаквате, че се движи навсякъде с Chrion? Не, съвсем не. В момента Винкелман не кара Bugatti, а комби от Porsche - Panamera Sport Turismo. Германецът също така е почитател на гамата RS на Audi, което не е чудно, при положение че след Lamborghini и преди Bugatti за кратко оглави Audi Sport.

Винкелман все пак признава, че често сяда зад волана на Chiron, за да следи промените, които инженерите и дизайнерите предлагат за почти всеки отделен екземпляр.

 

Първородната Godzilla!