Tesla готви нов хечбек за Европа?

  • Галерия с пет изображения Галерия с пет изображения
  • Гамата на Tesla скоро ще се разшири и с влекача Semi Гамата на Tesla скоро ще се разшири и с влекача Semi
  • Model 3 засега е най-досъптният модел на компанията Model 3 засега е най-досъптният модел на компанията
  • Компактният кросоувър Model Y трябва да влезе в производство до края на 2020 Компактният кросоувър Model Y трябва да влезе в производство до края на 2020

20 Jan 2020

Гамата на Tesla се разви главозамайващо през последните години и от бутиков електрически производител преди седем години, днес вече съдържа три модела (S, X и 3), още два близки до производство (Y и Cybertruck), както и влекач Semi, който също ще започне да се продава в близките месеци.

За Roadster изобщо не говорим, защото когато и да е готов, той ще си остане ограничена хиперкола. За разлика от колата над този текст. Рендърът бе разпространен уж случайно и е дело на китайското дизайнерско студио на марката. Това породи въпроси дали става въпрос за глобален модел или за нещо само за местния пазар. Анализаторите са раздвоени в отговорите на този въпрос, но със сигурност става въпрос за изцяло нов модел, което е доста интересно. 

Вероятно това ще е компактен хечбек с размерите на VW ID.3 или малък кросоувър, който да бъде позициониран под Model Y. Със сигурност и двата типа коли са особено популярни в Европа, което прави съвсем реалистично да смятаме, че със завършването на абревиатурата S3XY Tesla съвсем не е приключила с разширението на гамата си.

 

 

Първородната Godzilla!