Tesla Model X се счупи на две след брутален удар с Nissan GT-R. Шофьорът е добре

  • Галерия от инцидента, който за щастие се е разминал без сериозно пострадали Галерия от инцидента, който за щастие се е разминал без сериозно пострадали

22 Jan 2020

Катастрофата е от този понеделник (20 януари) от Флорида. Според очевидци белият Nissan GT-R е минал на червен светофар и е торпилирал Tesla Model X с висока скорост, при което практически я е разделил на две части.

 

За щастие и тримата пострадали в двете коли не са в тежко състояние, като шофьорът на Tesla-та се е отървал само с леки наранявания на единия крак. Шофьорът на Nissan-а е невредим, а спътничката му е в болница, но също без животозастрашаващи наранявания.

Разследващите тепърва ще установяват с каква скорост се е движело японското возило, при това в градски условия, за да се стигне до разполовяването на 2,5-тонната Tesla. Шофьорът на електрическата кола, Хосе Диаз, твърди, че белият GT-R се е появил толкова бързо, че дори не е успял да го види. 

Двете коли не са единствените засегнати. Откъснатата задна част от Model X е рикоширала във Ford Mustang, за да паркира окончателно в тясна близост с предницата на Golf. Цяло чудо е, че отломките не са ранили някой пешеходец.

 

Много практичен и интересен!